I-PROF: echtscheidingsfiscaliteit en restauratie van de boekentoren.

Graag nodigt I-PROF VZW jullie uit op onze volgende activiteit, met als sprekers:

Leen De Vriese

Advocaat-vennoot DVDTAXLAW

 ECHTSCHEIDINGSFISCALITEIT

Waarom is niet elk kind gelijk voor de fiscale wetgever?

Kunnen echtscheidingsovereenkomsten inzake de verblijfsregelingen voor kinderen afwijken van de fiscale wetgeving? Kunnen ouders vrij bepalen bij welke ouder kinderen hun fiscaal domicilie hebben en/of bij wie de kinderen fiscaal ten laste zijn? Moet bij een gedeelde huisvesting het systeem van het fiscaal co-ouderschap worden toegepast? Zijn er grenzen aan de omvang van onderhoudsbijdragen die worden betaald? Kwalificeren buitengewone kosten ook als fiscaal aftrekbare onderhoudsbijdragen?

Steeds meer wordt in de praktijk duidelijk dat het toepassen van het fiscaal co-ouderschap financieel minder voordelig is dan de combinatie van het belastingvoordeel voor kinderen ten laste én de fiscale aftrekbaarheid van onderhoudsbijdragen. Hierdoor neemt de vraag naar ‘fiscale optimalisatie’ toe.

Tijdens deze uiteenzetting worden de grenzen van de fiscale wetgeving besproken aan de hand van de recente administratieve circulaires en rechtspraak in het kader van echtscheidingen en meer specifiek in verband met de verblijfsregelingen voor kinderen.

Sylvia Van Peteghem

Voormalig directeur Boekentoren

RESTAURATIE VAN DE BOEKENTOREN

Hoogtepunten

Deze activiteit vindt plaats op een unieke locatie. Voor de uiteenzetting van mr. De Vriese nodigen we jullie graag uit in de zaal Belvedère op de bovenste verdieping van de Boekentoren en voor de receptie in de Ontvangstruimte aan de voet van de toren.

We willen de deelnemers aan deze activiteit ook kennis laten maken met de restauratie en rijke historie van dit gebouw, ontworpen door Henry van de Velde en gerestaureerd onder toezicht van het architectenbureau Robbrecht & Daem. De spreker had, als hoofdbibliothecaris, destijds in 2007 de restauratie mede brandend actueel gemaakt.

Meer info en inschrijven. 

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ook interessant

Slotevent Balie Gent

Het einde van het gerechtelijk jaar 2023-2024 nadert en geen betere manier om dit in schoonheid af te sluiten dan op het SLOTEVENT BALIE GENT 2024.

Kom gezellig een glaasje drinken en een hapje eten om de start van het gerechtelijk verlof te vieren.

IGO Lex: periodieke editie mei 2024

Via deze periodieke juridische nieuwsbrief wil het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO) u informeren over (nakende) wetgeving en activiteiten binnen zowel de diverse arrondissementen van justitie als bij de nationale en internationale instellingen die haar omringen.

Verkiezingen 2024

We gaan de laatste week in om te kandideren voor de verkiezing van
• stafhouder
• vice-stafhouder
• leden van de raad van de orde
• afgevaardigden in de algemene vergadering van de OVB.

Laat u horen, stel u kandidaat, neem deze mogelijkheid met uw beide handen.

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.