STORM-trefdag 2023

De nieuwe vierde editie van de STORM trefdag die doorgaat op 22 november 2023 in Gent (of online) belooft – comme d’habitude – weer spraakmakend te worden. We zijn er opnieuw in geslaagd om een bonte combinatie te selecteren van actuele relevante topics en sterke sprekers uit het omgevingsrecht.

Ik presenteer u graag het programma:

  • Griet Cnudde bijt de spits af met een kleurrijk en goed gedocumenteerd exposé over het aspect ‘geluid’ in de wetgeving en de rechtspraak. Als er iemand is die hierin (zonder toeters en bellen) op het terrein ‘ervaringsdeskundige’ is, is zij het wel.
  • De stilte opzoeken doen we vervolgens ook met Hendrik Schoukens, die ons meeneemt op een juridische wandeltocht door de “wetlands“.
  • En ook met de volgende spreker blijven we in de buitenlucht, ideaal om onze eetlust aan te scherpen in het vooruitzicht van de lunch. Laura Thewis zal ons daarheen begeleiden met een aantal bespiegelingen over het ruimtelijk beleid in het buitengebied, met een bijzondere focus op de zonevreemde functiewijzigingen.
  • Volgend op het middagmoment, vliegt Yves Loix er onmiddellijk in met zijn visie op een aantal hete hangijzers die het voorwerp uitmaken van het langverwachte en uiteindelijk door het Vlaams Parlement gestemde Instrumentendecreet. Dit decreet maakt behoorlijk wat los en klinkt zeker niet bij ieder als muziek in de oren, benieuwd naar wat hij erover te vertellen heeft.
  • En al even reikhalzend is het uitkijken naar het volgende thema, waarin Annelies Maes de reglementering inzake de Vlaamse omgevingsvergunning onder het vergrootglas legt. Dit instrument moet vooral een meer probleemoplossend karakter krijgen, en zij heeft daar wel wat ideeën over.
  • Afsluiten doen we – last but not least – met het inmiddels traditioneel geworden overzicht van de meest in het oog (en/of uit de band) springende omgevingsrechtspraak van het laatste jaar, waar nodig gekruid met de nodige en geapprecieerde commentaar door hoofdredacteur van het tijdschrift Tom De Waele.

 

Kortom onmisbaar voor u indien u wenst bij te zijn én blijven inzake deze hot topics uit het omgevingsrecht.

  • Erkend voor 5 punten door de Orde van Vlaamse Balies
  • Erkend voor 2.5 uur door de Federale Raad voor Landmeters-experten
  • Ten laste genomen voor magistraten, stagiairs en personeelsleden door het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding

 

Noteer deze datum met stip in uw agenda, of beter schrijf meteen in via deze link: STORM-trefdag 2023 | die Keure Opleidingen.

U heeft de keuze tussen live in Gent of livestream of nadien uitgesteld on demand.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ook interessant

Slotevent Balie Gent

Het einde van het gerechtelijk jaar 2023-2024 nadert en geen betere manier om dit in schoonheid af te sluiten dan op het SLOTEVENT BALIE GENT 2024.

Kom gezellig een glaasje drinken en een hapje eten om de start van het gerechtelijk verlof te vieren.

IGO Lex: periodieke editie mei 2024

Via deze periodieke juridische nieuwsbrief wil het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO) u informeren over (nakende) wetgeving en activiteiten binnen zowel de diverse arrondissementen van justitie als bij de nationale en internationale instellingen die haar omringen.

Verkiezingen 2024

We gaan de laatste week in om te kandideren voor de verkiezing van
• stafhouder
• vice-stafhouder
• leden van de raad van de orde
• afgevaardigden in de algemene vergadering van de OVB.

Laat u horen, stel u kandidaat, neem deze mogelijkheid met uw beide handen.

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.