Shortski VLC Ischgl-Galtür: 8 tot en met 13 februari 2025

SHORTSKI

8 tot en met 13 februari 2025

Geachte confraters,
Beste wintersporters,

Het einde van de zomer doet bij fervente wintersporters al verlangen naar de eerste sneeuw. Hopelijk zijn jullie klaar voor een jubileumeditie van een gezellige shortski? Een traditie die gestaag is gegroeid sinds 2016, zodat de Vlaamse Conferentie jullie graag voor de 10e keer een shortski aanbiedt naar een topgebied. Er ligt opnieuw een toppakket klaar om 4 dagen lang te kunnen genieten van ski, sneeuw, culinaire hoogstandjes en après-ski, deze keer van 8 t.e.m. 13 februari 2025.

Op zaterdagavond 8 februari 2025 vertrekken we richting het Oostenrijkse Galtür, vlakbij het bruisende Ischgl. Het hotel ligt al op 1600 m, pal naast de piste. Galtür is een hooggelegen skigebied met 43km aan pistes, met nauwelijks wachtrijen en – handig voor snowboarders! – zonder vlakke ‘doorsteekstukken’. Op en langs de pistes vind je ook enkele hutten voor een hapje of een drankje. Voor de meer fanatieke skiërs is er een gratis skibus naar Ischgl, die start aan het hotel (1e halte, dus altijd plaats). Ischgl zelf heeft wellicht minder uitleg nodig:

Ischgl = après-ski. Er zijn weinig gebieden die minder gelinkt zijn met een stevige après-ski, met regelmatig live concerten en begrippen als de Paznauner Taja en Kuhstall. Ischgl is echter veel meer dan dat. Met bijna 240 km aan pistes is de Silvretta Arena niet enkel een uitgestrekt skigebied, maar ook zeer sneeuwzeker met meer dan 80% van de pistes boven de 2000 m. Het gebied varieert tussen glooiende blauwe pistes, uitdagende rode pistes en iets steilere zwarte pistes. Wie graag een sportieve uitdaging zoekt, kan zich hier en daar eens off piste wagen of kan één van de ‘Smuggler Rundes’ volgen, voor elk niveau. De gouden variant leidt je via uitdagende pistes tot in alle uithoeken van het gebied, terwijl de bronzen variant toegankelijk blijft met enkel glooiende blauwe pistes. Voor de shoppingliefhebbers is er de ‘duty free-run’, een brede en kilometerslange afdaling naar het belastingvrije Samnaun in Zwitserland. Uiteraard kan iedereen ook rustig genieten van de sfeer en het heerlijk eten langs de piste, of hopelijk eens relaxen op een zonnig terrasje.

Om de reis zo comfortabel mogelijk te maken, reizen we opnieuw met een luxueuze slaapbus met 2 verdiepingen en alle nodige comfort voor maximaal 24 personen. Iedere reiziger beschikt over 1 zitplaats en 1 volwaardig bed, zodat er ook geen zetels moeten omgebouwd worden.

Het vertrek is voorzien in Gent op zaterdagavond in een slaapbus, en na vier dagen skiën komen we op donderdagochtend terug aan in Gent, volledig ontspannen en uitgerust voor een kortere werkweek van 2 dagen.

We verblijven in Hotel Almhof **** (https://www.almhof-galtuer.at), gelegen op de piste en vlakbij de bushalte richting Ischgl (10 km). Het verblijf is op basis van half pension (inclusief ontbijt bij aankomst). U mag rekenen op een uitgebreid ontbijtbuffet, en een voortreffelijk 4-gangen keuzediner met saladebuffet. Het hotel heeft ook een eigen bar.

Na een vermoeiende skidag kan u lekker relaxen in een ruim wellnessgedeelte van het hotel, met binnenzwembad, Finse sauna, biosauna, kruidenstoombad, Kneipp-bad en een ontspanningsruimte met waterbedden en een panoramisch uitzicht op de bergen.

Ter info: het verblijf kan ook in hotel Wirlerhof (****), aan de voet van de pistes, met gelijkaardige troeven.

Kortom, een shortski naar een topgebied met voor elk wat wils! We hopen jullie deze winter op de piste te mogen verwelkomen, en kijken al uit naar de vele verhalen aan tafel of tijdens de après-ski!

Inschrijven doe je door een ticket aan te kopen. Voor vragen of extra toelichting kan u ook terecht bij mr. Stijn Vandamme (stijn.vandamme@ldr.be).

Let op: er zijn maximaal 24 plaatsen op de bus, en tijdig inschrijven is noodzakelijk voor de korting. Inschrijvingen kunnen uiterlijk tot en met 28 september 2024 om 18u, of tot de reis volzet is. Indien volzet kan je informeren naar de mogelijkheden met eigen vervoer (aangepaste prijs, in functie van beschikbaarheid extra kamers).

Praktische info:
* Vertrek: zaterdagavond 8 februari 2025, rond 18u in Destelbergen (carpoolparking)

Terugkeer: donderdagochtend 13 februari 2025 (geschatte aankomsttijd ca. 7u30 à 8u ‘s morgens)

Verblijf in half pension, met ‘s ochtends een gevarieerd ontbijtbuffet en ‘s avonds een uitgebreid 4-gangendiner.

Prijs voor leden (enkel voor leden die advocaat zijn of een verbonden beroep uitoefenen aan balie Gent):

–  1049 EUR per persoon (op basis van twee- of meerspersoonskamer) – 20 plaatsen

Prijs voor niet-leden (voor niet-leden, advocaten niet verbonden aan balie Gent en alle anderen):

– 1299 EUR per persoon (op basis van twee- of meerspersoonskamer) – 4 plaatsen

Single kamer mits opleg (ca. 180 EUR, op aanvraag).

Gelieve bij inschrijving uw geboortedatum en e-mailadres te vermelden.
Inclusief: busreis in comfortabele slaapbus, alle overnachtingen, hotel half pension (exclusief dranken), 4-daagse skipas, ontbijt bij aankomst, kamer tot 10u op laatste skidag (ontbijt inbegrepen en mogelijkheid om nog te douchen), en de deskundige begeleiding door de Vlaamse Conferentie.

Exclusief: traktatie aan de reisleider, skimateriaal (zelf mee te brengen, hetzij te huren of ter plaatse (95 EUR volledige skiset/105 EUR volledige snowboardset), eventuele skiles (zelf ter plaatse te boeken), annulatieverzekering (44 EUR pp.), of annulatie- en reisbijstandverzekering (59 EUR pp.). Ook eventuele vereisten opgelegd door de overheid (i.v.m. corona, aansprakelijkheidsverzekering, …) zijn ten laste van de deelnemer.

Zin om mee te gaan? Inschrijven via onze website is de boodschap!!
 

Met vriendelijke groeten, 

De VLC

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ook interessant

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.