DE WARMSTE WEEK: Lezing met Walter Van Steenbrugge.

Op donderdagavond 7 december 2023 organiseert de Commissie van de Stagiairs een lezing met als thema: ‘Een juridische inkijk in het dossier Operatie Kelk en het Euthanasieproces’ 

Wij zijn bijzonder vereerd om confrater Walter VAN STEENBRUGGE van het kantoor VS ADVOCATEN te mogen verwelkomen. Het hoeft geen groot betoog dat confrater Walter VAN STEENBRUGGE de geknipte persoon is voor deze lezing.  

Als advocaat staat hij bekend om zijn inzet voor gerechtigheid. Tijdens deze lezing zal hij zijn diepgaande juridische inzichten met ons delen over deze complexe en gevoelige kwestie.  

Zowel in zijn gevecht voor de slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk als in zijn strijd voor artsen die euthanasie verlenen, botste meester Van Steenbrugge op machinaties die verborgen bleven maar de koers van de rechtszaken beïnvloedden. Aan de hand van een reconstructie van de feiten ontdekt de deelnemer hoe de hand van de Kerk en het Vaticaan het grondrecht op een fair trial in gevaar brengt. 

Naast een interessante avond, steunt u door aanwezig te zijn op deze lezing ook een goed doel. De integrale opbrengst van deze lezing gaat naar de Warmste Week met dit jaar het thema ‘Opgroeien zonder Zorgen’ (https://dewarmsteweek.be/

Datum en locatie: 

Wanneer? Donderdagavond 7 december 2023 

Waar? Gerechtsgebouw (Opgeëistenlaan 401/A, 9000 GENT) (zaal: 1.3.

Programma:

  • 18u45 – Verwelkoming 
  • 19u15 – Aanvang lezing 
  • 20u00 – Einde lezing en start broodjesreceptie met drankjes 


Inschrijving:
 

Symbolische deelnameprijs:  10 EUR voor stagiairs, 30 EUR voor niet-stagiairs. Opbrengsten gaan integraal naar de Warmste Week. Grotere deelnameprijzen zijn daarom meer dan welkom.   

 Hoe inschrijven? Verstuur een mailtje naar commissievanstagiairsgent@outlook.be dat u de lezing wilt meevolgen en de vermelding van deelnameprijs stagiair of niet-stagiair.   

 Uw inschrijving is pas definitief, van zodra wij uw betaling hebben ontvangen op volgend rekeningnummer: BE70 6301 9000 0225.  

 Erkenning: 

Er werd één juridisch punt aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies.  

 Achteraf digitaal bekijken? Dit is mogelijk! 

Voor degene die helaas niet aanwezig kunnen zijn, stellen wij alles in het werk om de lezing op te nemen.

Deze opname zal daags nadien beschikbaar zijn. Gelieve ons uw e-mailadres over te maken waarop u de digitale lezing wilt meevolgen. U zal vervolgens van ons de inlogsgevens ontvangen. Ook wanneer u deze digitale lezing (volledig) volgt, zal u één juridisch punt ontvangen. 

Verkoop boek ‘Operatie Kerk’ van Walter Van Steenbrugge 

 Wij zijn daarenboven bijzonder verheugd u te kunnen informeren dat confrater Walter VAN STEENBRUGGE zijn boek ‘Operatie Kerk’ te koop zal aanbieden na de lezing.  

 Als blijk van betrokkenheid en steun aan het goede doel, heeft confrater Walter VAN STEENBRUGGE ons meegedeeld dat de volledige auteursvergoeding van de verkochte boeken zal worden gestort aan onze organisatie. Wij zullen op onze beurt deze integrale opbrengst schenken aan de Warmste Week.

 Een ideaal kerstcadeau dus, waarbij u niet enkel meedraagt aan (uw eigen of een ander zijn) leesplezier maar ook een goed doel. 

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen bij deze boeiende lezing      

Commissie van Stagiairs balie Gent

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ook interessant

Griffiewerking juli/augustus 2024

Door het zeer beperkt personeelsbestand (ongeveer 72% van het kader) is het zeer moeilijk om de griffies tijdens het gerechtelijk verlof te laten werken. In die omstandigheden heeft het directiecomité beslist dat het aangewezen is om tijdens de maanden juli/augustus 2024 de griffies van de vredegerechten van Oost-Vlaanderen in de namiddag te laten werken met gesloten deuren.

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.