Een dag in het leven van de vicestafhouder.

Door Mr. Anneleen Valcke en Mr. Laura Van Keymeulen. 

Foto’s in Strop & Toga: Peter Bracke

Een dag in het leven van de vicestafhouder. 

In tegenstelling tot vorige jaren, besloot Strop & Toga dit jaar niet het leven van de huidige stafhouder uit de doeken te doen, doch wel eens het leven van onze immer sympathieke vicestafhouder, Mr. Filip Mertens, onder de loep te nemen.

Ook de indeling van de dag van de vicestafhouder vormt voor velen onder ons een raadsel, waardoor wij met veel plezier ons oor te luisteren leggen bij Mr. Mertens en rapporteren aan u allen. 

De dag begint voor Mr. Mertens met de wekker om 07.30 uur (naar eigen zeggen: laat), waarna hij normaal gezien om 08.15 uur op kantoor aankomt en de dag begint met de briefwisseling van het kantoor. 

Het gebeurt ook regelmatig dat Mr. Mertens zijn dag aanvangt met een zitting. De vicestafhouder geeft immers aan dat hij zelf graag naar de zitting gaat en dossiers pleit. Dit verbaast ons geenszins, aangezien wij Mr. Mertens regelmatig tegen het lijf lopen op de rechtbank. 

Meer lezen? Raadpleeg het volledige artikel in de laatste Strop & Toga! 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ook interessant

Griffiewerking juli/augustus 2024

Door het zeer beperkt personeelsbestand (ongeveer 72% van het kader) is het zeer moeilijk om de griffies tijdens het gerechtelijk verlof te laten werken. In die omstandigheden heeft het directiecomité beslist dat het aangewezen is om tijdens de maanden juli/augustus 2024 de griffies van de vredegerechten van Oost-Vlaanderen in de namiddag te laten werken met gesloten deuren.

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.