Laden Evenementen

« Alle Evenementen

HET WORDT NIEUW, MAAR OOK GEDWONGEN ANDERS

27 juni - 11:00>13:00

Gratis

DE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG NODIGT DE ADVOCATUUR UIT

De afdelingsvoorzitter Hans De Waele en verschillende magistraten van de Rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen, afdeling Gent willen de advocaten informeren over enkele initiatieven en wijzigingen bij de behandeling van geschillen vanaf het gerechtelijk jaar 2024-25.

Het grote tekort aan magistraten noopt de afdelingsvoorzitter de dienstregeling van de afdeling Gent aan te passen, dit tot het tekort aanzienlijk is teruggedrongen. Vernieuwing en aanpassing binnen de rechtbank belangt ons allemaal aan.

In het bijzonder willen de magistraten aan de advocaten meer uitleg geven over de hersteltrajectkamer (G33), de raadkamer (G35), beroepen politierechtbank in strafzaken (G27)  en de Kamers voor Minnelijke Schikking (KMS – G8 in burgerlijke zaken en G20 in familiezaken).

De uiteenzetting van de magistraten zal zich vooral toespitsen op de Kamers voor Minnelijke Schikking. Deze kamers bieden de mogelijkheid om geschillen op een alternatieve manier op te lossen. Op deze manier kunnen wij als advocaten aan de slag om performanter diensten te verlenen aan de cliënten.

Bovenvermelde initiatieven en wijzigingen zullen aanhoudend geëvalueerd worden met u en de magistraten, op basis van uw ervaringen, deze van de magistratuur en de griffiers.

Ik nodig u allemaal uit op donderdag 27 juni 2024 voor de uiteenzetting van de magistraten die op een zeer toegankelijke en directe manier de advocaten willen informeren en nadien uw vragen willen beantwoorden.

 

Frank Van Vlaenderen

stafhouder

Gegevens

Datum:
27 juni
Tijd:
11:00>13:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Gerechtsgebouw Gent – Polyvalente zaal
Opgeëistenlaan 401/P
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Aanwezigheidsticket
0,00
0 beschikbaar
Uitverkocht

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.