Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Omstaanderstraining

16 oktober 2023 - 12:00>14:00

Gratis

ONDERWERP

Omstaandertraining : ‘Niets doen is geen optie’

Iedereen is wel al eens getuige geweest van ongewenst gedrag. Denk aan pesten, (seksuele) intimidatie, beledigen, kleineren, discrimineren, etc. Het is vaak best moeilijk om te reageren, niet alleen als mikpunt, maar ook als omstaander. Vaak wil je wel reageren, maar voel je drempels. Je wil niet de eerste zijn die er iets van zegt of je bent bang dat anderen vinden dat je overdrijft.

Doelstelling

In deze training nodigen we je uit om verantwoordelijkheid op te nemen als ‘actieve’ omstaander bij ongewenst gedrag en leren we je vaardigheden hoe je kan ingrijpen en hoe je jezelf en anderen kan beschermen in situaties waarin ongewenst gedrag plaatsvindt.

Inhoud

In het eerste deel van deze prikkeltraining onderzoeken we waarom mensen vaak wegkijken en niets doen. Daarnaast reiken we vier strategieën aan om te reageren en dus om een ‘actieve’ omstaander te worden. In het tweede deel gaan we aan de slag met voorbeelden uit het dagelijkse leven om deze strategieën toe te passen. Niets doen is geen optie !

Uitnodiging

Graag werken we ervaringsgericht en daarom vragen we je om eigen ervaringen als omstaander/mikpunt/dader van een ongewenste situatie door te sturen. Stuur je case door naar paul.storme@amal.gent

2 punten zullen na het volgen van de opleiding toegekend worden.

Er wordt een broodjeslunch voorzien.

ORGANISATIE

Balie Gent – erkende opleidingsinstelling

elke.vanlaer@baliegent.be

09/234 56 20

Gegevens

Datum:
16 oktober 2023
Tijd:
12:00>14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.