Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Slachtofferonthaal – Justitiehuis – Moderator – Eerherstel


ONDERWERP

Op 2 oktober a.s. worden volgende thema’s aan u uiteengezet:

  • Slachtofferonthaal en justitiehuis, waarbij ook de daderwerking wordt uiteengezet:
  • Moderator: Moderator vzw – Forum voor herstelrecht en bemiddeling organiseert herstelgerichte initiatieven waaronder slachtoffer-daderbemiddeling in Vlaanderen. Deze vorm van slachtoffer-daderbemiddeling wordt geregeld door de wet van 22 juni 2005 tot invoering van bepalingen inzake bemiddeling in de Voorafgaande Titel van het Wetboek van Strafvordering en in het Wetboek van Strafvordering (B.S. 27 juli 2005) .  Bemiddelaars Lien Soetewey en Annemie Gaethofs nemen u graag mee in de praktijk van slachtoffer-daderbemiddeling en bieden u een antwoord op volgende vragen: welke dossiers komen in aanmerking, wie kan een bemiddeling aanvragen, hoe gebeurt de aanmelding, hoe verloopt de verdere procedure, wat zijn belangrijke principes in een bemiddeling, wat met de terugkoppeling naar de gerechtelijke instanties, wat kan de rol van de advocaat zijn in de bemiddeling? 
  • Eerherstel door substituut procureur-generaal Karine Van Hecke: u wordt wegwijs gemaakt in de regelgeving/rechtspraak inzake de procedure herstel in eer en rechten en meer bepaald wat van u als advocaat of van uw cliënten verwacht wordt (bijvoorbeeld inzake de bij te brengen stukken) of wat u kunnen verwachten (qua duur, de reden waarom een procedure lang kan aanslepen,…).

2 punten zullen na het volgen van deze uiteenzetting toegekend worden.

ORGANISATIE

Balie Gent – erkende opleidingsinstelling
elke.vanlaer@baliegent.be
09/234 56 20


INSCHRIJVEN

oktober 2 @ 12:00 14:00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Stagiair advocaat balie Gent
60,00
10 beschikbaar
Tableau advocaat balie Gent
80,00
10 beschikbaar
Advocaat andere balie
100,00
10 beschikbaar
LOCATIE

Gerechtsgebouw, Opgeëistenlaan 401, 9000 Gent – Zaal M (verdieping -1)

Opgeëistenlaan 401
Gent,
+ Google Maps