Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SUMMER SCHOOL 2023 : VERZEKERINGEN EN VERGOEDINGEN

22 augustus 2023 - 08:30>23 augustus 2023 - 13:00

€60,00 – €175,00

ONDERWERP

De summer school 2023 focust op verzekeringen en vergoedingen. Hieronder vindt u het programma voor de volledige summer school terug. U kan zich per dag inschrijven of voor de gehele summer school.

De summer school start om 8u30 met ontvangst en ontbijt. Nadien verloopt de opleiding in twee, dan wel drie delen met een pauze. Afsluiten doen we rond 13u00 met een broodjeslunch.

Ook in de summer school wordt de hands-on benadering verder gezet en is er ruimte voor een interactief debat met de sprekers en de deelnemers.

Dinsdag 22.08.2023

Ere-advocaat VAN HENDE Filip, actief in het Fonds slachtoffers van opzettelijke gewelddaden, licht de werking en de procedure van dit Fonds toe.

Nadien biedt mr. DEPUYDT Paul, actief aan balie Brussel, een pragmatische benadering van de beroepsaansprakelijkheid van de advocaat: het eerste deel handelt over de valkuilen binnen de beroepsaansprakelijkheid en het tweede deel over de verzekering van de beroepsaansprakelijkheid.

De uiteenzetting neemt twee aspecten van de beroepsaansprakelijkheid van de advocaat onder de loep.

De behandeling van schadedossiers laat blijken dat regelmatig dezelfde fouten aan de oorsprong ervan liggen, terwijl deze nochtans vermijdbaar zijn.

Als “preventie maatregel” worden een aantal “valkuilen” voor de advocaat nader geïdentificeerd en toegelicht.

Uit de behandeling van schadegevallen blijkt regelmatig een onvoldoende kennis van de collectieve verzekeringspolis die de OVB afsloot ter dekking van de beroepsaansprakelijkheid van de Vlaamse advocaten. Deze polis wordt, praktijkgericht, uitvoerig toegelicht.

Woensdag 23.08.2023

Ere-magistraat en ere-advocaat PEETERS Walter licht de indicatieve tabel toe. PEETERS Walter participeerde in alle voorbereidende werkgroepen van de Indiciatieve tabel en heeft het “Handboek van de Indicatieve Tabel i.v.m. lichamelijke en andere schade” uitgebracht. Hij overloopt de uitgangspunten van de indicatieve tabel en de toepassing ervan in de rechtspraak.

Vervolgens komt mr. VANACKER Curd, actief aan de balie van West-Vlaanderen en actief in de Gemengde Commissie Rechtsbijstand (afgekort GCR) een uiteenzetting geven over de werking, de mogelijkheden en de procedure van deze Gemengde Commissie.

3 punten zullen na het volgen van een voormiddag toegekend worden.

6 punten zullen toegekend worden na het volgen van de volledige summer school.

ORGANISATIE

Balie Gent – erkende opleidingsinstelling
elke.vanlaer@baliegent.be
09/234 56 20


INSCHRIJVEN
LOCATIE

Gegevens

Begin:
22 augustus 2023 - 08:30
Einde:
23 augustus 2023 - 13:00
Kosten:
€60,00 – €175,00
Evenement Categorie:

Organisator

Opleidingen Balie Gent
Telefoon
09/234 56 20
E-mail
elke.vanlaer@baliegent.be

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar