Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SUMMER SCHOOL 2022 : PERSONENRECHT

22 augustus 2022 - 08:30>26 augustus 2022 - 12:30

€60,00 – €250,00

ONDERWERP

De summer school 2022 focust op het personenrecht. Hieronder vindt u het programma voor de volledige summer school terug. U kan zich per dag inschrijven of voor de gehele summer school.

De summer school start om 8u30 met ontvangst en ontbijt. Nadien verloopt de opleiding in twee, dan wel drie delen met een pauze. Afsluiten doen we rond 12u30 met een broodjeslunch.

Ook in de summer school wordt de hands-on benadering verder gezet en is er ruimte voor een interactief debat met de sprekers en de deelnemers.

Maandag 22.08.2022

De burgerlijke stand van Stad GENT komt toelichting geven over de aangifte bij de geboorte en de gevolgen die hieraan verbonden zijn (nationaliteit, naamrecht, …) alsook de eventuele daaraan verbonden procedures bij o.a. een schijnerkenning.

Nadien komen vzw SAM en mr. Shana VANDERVEKEN, eveneens verbonden aan de UGent, toelichting geven over pleegzorg. Hierbij worden de procedurele mogelijkheden overlopen, alsook de volledige doorloop van de pleegzorg. De rechten en plichten van de betrokken partijen worden uitvoerig besproken.

Woensdag 24.08.2022

Stafhouder DU MONGH en mr. Emmanuelle HOOGSTIJNS, beiden eveneens verbonden aan de KU Leuven, zetten de spelregels uiteen wat betreft afstamming en geven daarbij handvaten mee vanuit de advocatuur.

Magistraat Katrien DE WILDE; zetelend rechter in de Familierechtbank Oost-Vlaanderen, afdeling Gent; geeft haar insteek over afstamming weer en vult aan met haar tips en tricks in een procedure afstamming.

Dokter Paul COUCKE, gerechtsdeskundige DNA-onderzoek aan de UGent, komt vervolgens toelichting geven over het DNA-onderzoek en hoe dit verloopt.

Vrijdag 26.08.2022

Mevr. Katherine D’HOORE van STEUNPUNT ADOPTIE komt samen met referendaris Emma VERSTRAETE toelichting geven over adoptie.

De verschillende vormen van adoptie komen aan bod, alsook het draagmoederschap en de mogelijkheden aldaar.

Ook de gevolgen op het verblijfsrecht, de gevolgen voor het erfrecht e.d.m. worden overlopen.

3 punten zullen na het volgen van een voormiddag toegekend worden.

9 punten zullen toegekend worden na het volgen van de volledige summer school.

ORGANISATIE

Balie Gent – erkende opleidingsinstelling
elke.vanlaer@baliegent.be
09/234 56 20


INSCHRIJVEN
LOCATIE

Gegevens

Begin:
22 augustus 2022 - 08:30
Einde:
26 augustus 2022 - 12:30
Kosten:
€60,00 – €250,00
Evenement Categorie:

Organisator

Opleidingen Balie Gent
Telefoon
09/234 56 20
E-mail
elke.vanlaer@baliegent.be

Locatie

Gerechtsgebouw Gent – Polyvalente zaal
Opgeëistenlaan 401/P
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.