Jubileumboek 150 jaar VLC

Geachte confraters,

Zoals u allen ondertussen wel weet, vierde de Vlaamse Conferentie der Balie van Gent tijdens het gerechtelijk jaar 2023-2024 haar 150-jarig jubileum.

U heeft ondertussen al kunnen genieten van een spetterend openingsweekend en de plechtige jubileumzitting ter ere van ons 150-jarig jubileum in het hof van beroep.

Aangezien het traditie is dat om de 25 jaar een (gedenk)boek wordt gepubliceerd over onze organisatie, is het actuele bestuur het afgelopen gerechtelijk jaar druk bezig geweest met het centraliseren en digitaliseren van het (tot nog toe papieren) archief en het samenstellen van een 150-jarig jubileumboek. De boeken van het 100-jarig en 125-jarig jubileum hebben daarbij als inspiratie gediend.

Wat mag u verwachten te lezen in dit boek? Enerzijds een beschrijving van de historiek van onze organisatie en memorabele gebeurtenissen of verwezenlijkingen, anderzijds mijmeren bij de warme momenten van de voorbije 25 jaar. Gelet op de digitalisering van het archief, zal het boek ook doorspekt zijn met foto’s van allerhande historische zaken, evenementen en personen.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen die de voorbije jaren bij het Gentse baliewezen betrokken was, hierin unieke relikwieën en mooie herinneringen zal terugvinden. Zelfs zaken die u misschien al lang vergeten was.

Het boek is overigens niet enkel een werk van het actuele bestuur. Alle oud-voorzitters van onze organisatie van de voorbije 25 jaar hebben hieraan meegewerkt. Er zijn ook een aantal “feestbijdragen” opgenomen (o.a. van de minister van justitie).

Aldus, een must-have voor eenieder die op een gegeven moment betrokken was bij onze organisatie of die deze simpelweg een warm hart toedraagt.

De boeken zelf zijn ondertussen ter beschikking en kunnen nog steeds besteld worden.

U kan het boek aankopen tegen de luttele prijs van 34,90 EUR door hiertoe een ticket aan te kopen via deze pagina op onze website.

Wij houden u vervolgens verder op de hoogte omtrent de overhandiging.

Dank alvast voor uw niet-aflatende steun en hopelijk tot binnenkort!


Maarten Devreese
Voorzitter 2023-2025

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ook interessant

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.