Pilootproject FRB Gent: “Vertrouwenspersoon van het kind”.

Vanaf 01/02/2024 start binnen de familierechtbank Gent een pilootproject waarbij elk kind vanaf de lagere schoolleeftijd de kans zal krijgen om zijn stem te laten horen binnen procedures echtscheiding van de ouders.

Advocaten die de opleiding tot “Vertrouwenspersoon van het kind” hebben gevolgd kregen tijdens enkele intensieve trainingsdagen technieken aangeleerd om de mening van een kind te vertolken (anders dan te verdedigen).

Deze non-verbale tool stimuleert spelenderwijs gesprekken en maakt gevoelens tastbaar.

Elke aangestelde “Vertrouwenspersoon van het kind” zal aan de hand van de aangeleerde speltechniek en persoonlijke gesprekken met het kind, vervolgens op neutrale wijze verslag kunnen uitbrengen ter inleidingszitting zodat op deze manier de stem van het kind kan doorklinken en de ouders in het verdere verloop de focus kunnen leggen op het belang van het kind.

De advocaten die de opleiding hebben gevolgd staan te trappelen om van start te gaan, want elk kind verdient het om gehoord te worden!

Presentatie Pilootproject Vertrouwenspersoon. 

Affiche: Rechten van het kind. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ook interessant

Griffiewerking juli/augustus 2024

Door het zeer beperkt personeelsbestand (ongeveer 72% van het kader) is het zeer moeilijk om de griffies tijdens het gerechtelijk verlof te laten werken. In die omstandigheden heeft het directiecomité beslist dat het aangewezen is om tijdens de maanden juli/augustus 2024 de griffies van de vredegerechten van Oost-Vlaanderen in de namiddag te laten werken met gesloten deuren.

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.