Preventieve witwasverplichtingen: groter wordend risico voor niet-conformerende advocaten

U kan als advocaat makkelijk betrokken in en vervolgd worden voor een witwasmisdrijf.

Veel advocaten staan aan de kant en denken dat deze problematiek hen niet aanbelangt en dat is een enorm risico en een gevaarlijk waanidee.

U neemt enorme risico’s tot en met strafrechtelijke vervolging indien u niet de verplichte antiwitwasprocedures strikt opvolgt bij ontvangst van een nieuwe cliënt of opvolging van uw bestaand cliënteel, wat uw cliënteel ook is.

Vooraleer u verder dit risico wil dragen, lees het artikel van onze confrater Stien DIJCKMANS, lid van onze AML-cel, ik raad het u ten sterkste aan.

De raad zal in de maand juni een beslissing nemen over toepassingen van AML-software (antiwitwas-software) voor advocaten aan onze balie, een beslissing die vervolgens aan ieder van u wordt bezorgd.

Wees waakzaam met uw cliënteel, het belangt u aan.

Frank Van Vlaenderen

stafhouder

Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp

Ook interessant

Griffiewerking juli/augustus 2024

Door het zeer beperkt personeelsbestand (ongeveer 72% van het kader) is het zeer moeilijk om de griffies tijdens het gerechtelijk verlof te laten werken. In die omstandigheden heeft het directiecomité beslist dat het aangewezen is om tijdens de maanden juli/augustus 2024 de griffies van de vredegerechten van Oost-Vlaanderen in de namiddag te laten werken met gesloten deuren.

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.