Advocaten-stagiairs vrijgesteld van punten permanente vorming

Advocaten-stagiairs zijn voortaan vrijgesteld van het behalen van punten permanente vorming gedurende hun eerste drie jaar baliestage. Dat besliste de algemene vergadering van de OVB op 31 mei 2023.

De algemene vergadering van de OVB keurde op 31 mei 2023 het reglement tot wijziging van artikel 53, laatste lid van de Codex Deontologie voor Advocaten goed.

Wat met behaalde punten?

Behalen de advocaten-stagiairs toch punten permanente vorming gedurende de eerste drie jaar van hun baliestage, dan kunnen zij die punten, zonder een maximumgrens, overdragen naar de volgende gerechtelijke jaren.

Advocaat-stagiair in uw derde stagejaar? 

Advocaat-stagiairs die momenteel in hun derde jaar stage zitten, zijn overeenkomstig het huidige reglement wel nog verplicht om 20 punten permanente vorming te halen en kunnen daarom een maximum aan 40 punten overdragen.

Meer informatie kan u vinden via deze link. 

Ook interessant

Griffiewerking juli/augustus 2024

Door het zeer beperkt personeelsbestand (ongeveer 72% van het kader) is het zeer moeilijk om de griffies tijdens het gerechtelijk verlof te laten werken. In die omstandigheden heeft het directiecomité beslist dat het aangewezen is om tijdens de maanden juli/augustus 2024 de griffies van de vredegerechten van Oost-Vlaanderen in de namiddag te laten werken met gesloten deuren.

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.