Rollenspelen beschikbaar voor ‘Advocaat op School’

Graag willen wij u op de hoogte stellen van een nieuwe update in ons project “Advocaat op School”. Als aanvulling op het bestaande lesmateriaal hebben we vanaf heden ook nieuwe en relevante rollenspelen geïntroduceerd die in de rechtbank kunnen worden uitgevoerd.

Deze rollenspelen bieden leerlingen, zowel van het zesde leerjaar als van het zesde middelbaar, de mogelijkheid om op een boeiende en realistische manier in de schoenen van advocaten te staan binnen hun eigen leefwereld, waardoor ze een diepgaand begrip ontwikkelen van de dynamiek van de rechtspraak. Dit rollenspel is een mogelijkheid om aan te bieden wanneer scholen graag een rechtbank bezoeken, maar is geen verplichting.

U vindt de rollenspelen vanaf nu online op onze website.
We schreven ook een nieuwsbericht op onze website om advocaten op de hoogte te brengen.

Nogmaals willen we u hartelijk danken voor uw steun, inzet en medewerking. We staan uiteraard altijd open voor vragen en feedback.

Communicatie
Orde Van Vlaamse Balies

Ook interessant

Griffiewerking juli/augustus 2024

Door het zeer beperkt personeelsbestand (ongeveer 72% van het kader) is het zeer moeilijk om de griffies tijdens het gerechtelijk verlof te laten werken. In die omstandigheden heeft het directiecomité beslist dat het aangewezen is om tijdens de maanden juli/augustus 2024 de griffies van de vredegerechten van Oost-Vlaanderen in de namiddag te laten werken met gesloten deuren.

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.