Vergoeding bewindvoerder 1 juli 2024

Geachte consorores, confraters

In bijlage kan u de toelichtingsnota in verband met de vergoeding bewindvoerder vanaf 1 juli 2024 terugvinden.

In deze toelichtingsnota worden de nieuwe regels samengevat omtrent de forfaitaire vergoeding, de vergoeding voor buitengewone ambtsverrichtingen en de vergoeding van de uitzonderlijke kosten.

De verzoeken overeenkomstig de nieuwe regelgeving kunnen op 1 juli 2024 nog niet correct ingegeven worden via het CRBP. De aanpassingen werden gevraagd en zullen er spoedig komen. In afwachting van de volledige integratie in het CRBP zal in verschillende fases worden gewerkt. De praktische uitwerking van de drie fasen en de berekening van de forfaitaire vergoeding kan u terugvinden in de toelichtingsnota.

U vindt in de toelichtingsnota op de laatste bladzijde tevens het nieuwe verzoekschrift-begroting-vergoeding in Excel. Dit verzoekschrift zal in een derde fase volledig worden geïntegreerd in het CRBP. In afwachting daarvan – in fase 1 en fase 2 – zal u dit verzoekschrift dienen in te vullen en als bijlage dienen te voegen bij het verzoek tot vergoeding.

In de eerste fase zal u fictieve cijfers (bijvoorbeeld 1) dienen in te vullen in de verplichte velden van het huidige verzoek tot vergoeding op het CRBP. Het nieuwe verzoekschrift-begroting-vergoeding in Excel dient u in te vullen en als bijlage te voegen. In de tweede fase zal u geen fictieve cijfers meer moeten invullen in het CRBP doch zal u wel het verzoekschrift als bijlage willen voegen.

Confraterneel,

Frank Van Vlaenderen
stafhouder

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ook interessant

Wenst u iets te publiceren?

Heb je een vraag of iets te melden aan de stafhouder en het team van Balie Gent? Laat uw berichtje hieronder achter.